Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Islams tvÄ ansikten" by Johannes Salminen # Book PDF Kindle ePub Free

Islams tvÄ ansikten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Islams tvĂ„ ansikten
  • Author : Johannes Salminen
  • Release Date : January 30, 2010
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 256 KB

Description

Vad hade hÀnt om araber och berber Är 732 vunnit slaget vid Poitiers och utvidgat sitt vÀlde frÄn Spanien norrut Ànda till England? Ett ekonomiskt och kulturellt uppsving eller ett förtryck av religiösa minoriteter och islam upphöjt till det enda sanna och rÀtta?


Den till synes mödolösa elegansen i uttrycket Àr Johannes Salminens varumÀrke sedan lÀnge. LÀrdom paras med sinne för den talande detaljen nÀr han i dessa essÀer gör nedslag i islams, Bysans och Europas historia pÄ bÄda sidor om 1000-talet. Det Àr en blodig historia byggd med slavkraft och svÀrd, men ocksÄ med hÀpnadsvÀckande fickor av tolerans och vÀlstÄnd, bildning och livsnjutning. En av dessa var Cordoba före 1000-talet, en annan Toledo ett par hundra Är senare. OcksÄ i Jerusalem var tre religioner levande sida vid sida tidvis möjligt Ànda fram till korstÄgen.


Salminen lyfter fram grymma hÀrskare, lika blodtörstiga oberoende av religion, men ocksÄ hjÀltar. En av dem var kalifen Omar som valde att i sliten mantel rida in i Jerusalem pÄ en kamel till sina soldaters förskrÀckelse i en av historiens oblodigaste erövringar. En annan Akbar, hÀrskare över Indien under 1500-talet, muslim men med osedvanlig förmÄga att bygga broar till landets andra viktiga trosriktning hinduismen.


Med dagens stora islamska invandrarströmmar till Europa Àr det viktigare Àn nÄgonsin att söka sig bakÄt i historien och se inte bara det fula ansiktet, utan ocksÄ det vackra.


Free PDF Download "Islams tvÄ ansikten" Online ePub Kindle